Facebook Pixel

Svanemærkning

Et miljømærke med sikkerhed for produktets bæredygtighed

Jordens ressourcer er ikke uendelige, og derfor skal vi passe godt på dem. De er nemlig livsvigtige for både menneskers og dyrs overlevelse, for naturens rigdomme – og for at bremse klimaforandringerne 

Og vi har kun én jordklode til rådighed.

Miljømærker som Svanemærket har et højt kendskab i befolkningen og et positivt og troværdigt image, hvilket organisationen drager fordel af, når de vælger miljømærkede produkter og serviceydelser.

Når du vælger svanemærket engangsservice af bambuspapir bidrager du til at passe på jordklodens ressourcer.

  • For at sikre at der ikke drives rovdrift på bambusplanterne er plantagerne FSC certificeret. Certificeringen sikre at bambussen er produceret og høstet under kontrollerede forhold som kan spores tilbage til den enkelte bambusplantag. 
  • Den indvendige coating er lavet af PLA. PLA er lavet af majsstivelse som gør at produktet er 100% bionedbrydelig og kan komposteres efter brug. 
  • Farver i tryk er vandbaserede og indeholder ikke hormonforstyrrende stoffer. 

I forbindelse med at virksomheden får sin licens, aflægges et kontrolbesøg. Kontrolbesøget sikre at produktet, produktionsforhold og arbejdsproces stemmer overens med det, der er beskrevet i den indsendte dokumentation. Desuden kontrolleres, at produktionsvirksomheden har et kvalitetsstyringssystem – dvs. et system, der sikrer, at virksomheden i den daglige drift kan overholde de krav, der er i kriterierne.

Når der stilles krav om miljømærker, sikrer en uafhængig tredjepart, at kravene bag mærket er overholdt. Det gør sammenligningsgrundlaget transparent når miljøkravene kan objektivt sammenlignes og kan kontrolleres.

Du kan se udvalget af svanemærkede produkter på vores webshop her.

Alle produkterne er mærket med Svanemærke logoså det er nemt for dig at vælge.